Tänään 30.11.2021 nimipäiviä viettää: Antti, Antero, Atte, Anders, Andreas, Andre ja Andrea onnea!

Kitara ja Linux

Listaan tähän Linuxille tehtyjä kitaraohjelmia ja työkaluja, tarkoitukseni ei kuitenkaan ole listata kaikkia mahdollisia olemassa olevia ohjelmia, vain sellaisia joita itse käytän tai olen käyttänyt. Suosittelenkin että ensin katsot oman Linux jakelusi pakettivarastosta mitä ohjelmia kitaralle löytyy. Joskus kuitenkin on se tilanne että mieleistäsi tai juuri haluamaasi ohjelmaa ei ole paketoituna distroosi ja siksi tämä sivu. Löydät ehkä täältä myös vaihtoehtoja. Kaikki tämän sivun linkit aukeavat uuteen ikkunaan!

Viritys

Lingot ...valmis asennuspaketti löytyy ainakin Debian Lennylle, toimii muuten Etchissäkin ja Xbuntuissa.

Mikserit ja raiturit

Audacity ...ohjelma on vapaa monialustainen ääniedittori eli saatavana myös Macille sekä Windowsille. Ohjelman monipuoliset ominaisuudet tarkemmin kerrottuna ohjelman kotisivuilla. Ohjelma on tietääkseni mukana kaikissa Linux jakeluissa, joten helpoin tapa asentaa se on käyttää Linux -jakelusi pakettienhallinta ohjelmia.

Ardour ...Ardour on digitalinen audio työasema. Saatavissa ainakin MacOSx:lle ja Linuxille. Linuxille löytynee suoraan distrosi paketeista.

Nuotit ja tabulatuurit

TuxGuitar ...ohjelma on java pohjainen. Erittäin monipuolinen ja hyvä ohjelma kitaralle. Osaa gp3,gp4 ja gp5 tiedostot joita voit tuoda ja viedä kuten myös midit. Osaa myös tehdä pdf:t jne...

Efektit

Creox ...on real-time sound processor.

CP-GFX ...on yksinkertainen kitara efekti.

Gnuitar ...on yksinkertainen kitara efekti.

Muu musiikin teko

Rosegarden ...is a professional audio and MIDI sequencer, score editor, and general-purpose music composition and editing environment. Kuten sivullaan mainitsevat!

Lmms ...syntetisaattori jolla voi tehdä looppeja, miksailla jne...

Hydrogen ...on rumpukone.