Tänään 30.11.2021 nimipäiviä viettää: Antti, Antero, Atte, Anders, Andreas, Andre ja Andrea onnea!

Sun java-plugin

Aluksi:

Tämä ohje tehty Fedora 16:sta sopii myös muihin rpm-pohjaisiin distroihin kuten esim. Centos 6 ja SL 6.

Sunin javapluginin asennus, eli jos tarvitset Sunin javapluginia joka on vaatimus joillakin sivustoilla, Fedora 16 mukana tuleva OpenJDK:lla on rajoituksensa eikä se toimi kaikilla javaa vaativilla sivustoilla.

Asennus:

Aloita asennus lataamalla sivulta http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html Otsikon Java Platform Standard Edition alta ja valitse: Download JRE (JDK on Java-kehittäjille).

Jos sinulla on 32-bit käyttöjärjestelmä: valitse "Linux x86" jre-7u1-linux-i586.rpm

Jos sinulla on 64-bit käyttöjärjestelmä: valitse "Linux x64" jre-7u1-linux-x64.rpm

Asenna valitsemasi asennuspaketti roottina käskyllä: rpm -ivh jre-7u1-linux-i586.rpm tai rpm -ivh jre-7u1-linux-x64.rpm riippuen siitä kumpi käyttöjärjestelmä sinulla on käytössäsi.

Ajettaessa java-komentoa Fedora 16 toimii oletusarvoisesti käyttämällä OpenJDK:ta. Jotta voisit käyttää Sunin Javaa, tulee vielä tehdä alla olevat asennus ja asetukset /usr/sbin/alternatives komennolla.

Asennetaan Sunin java käskytä roottina molemmat käyttöjärjestelmät 32-bit ja 64-bit: /usr/sbin/alternatives --install /usr/bin/java java /usr/java/default/bin/java 20000

Asennetaan Sunin java-plugin (valitse vain toinen alla olevista) käskytä roottina:

Jos sinulla on 32-bit käyttöjärjestelmä: /usr/sbin/alternatives --install /usr/lib/mozilla/plugins/libjavaplugin.so libjavaplugin.so /usr/java/default/lib/i386/libnpjp2.so 20000

Jos sinulla on 64-bit käyttöjärjestelmä: /usr/sbin/alternatives --install /usr/lib64/mozilla/plugins/libjavaplugin.so libjavaplugin.so.x86_64 /usr/java/default/lib/amd64/libnpjp2.so 20000

Päivitys: Jos haluat päivittää JRE pakettia, lataa uusin RPM-paketti ja asenna se kuten yllä. Sinun ei tarvitse nollata alternatives käskyllä tehtyjä asetuksia, sillä asetukset pitäisi pysyä ennallaan.